En skumnalle mindre – för miljön

I ett tidigare inlägg skrev vi om bilen och dennas koppling till miljön, och hur detta fordons miljöpåverkan minskas rejält när det nu kommit flera nya miljöbilar in på marknaden, även om de flesta vanliga svenskar ännu kör en mer miljöfarlig variant. I dagens inlägg tittar vi på hur godis påverkar miljön.

Ja det är i SvD vi kan läsa artikeln om hur godis faktiskt har en stor påverkan på vår miljö. Chips och godis är nämligen inte bara rätt så onyttigt för vår hälsa, de påverkar även miljön – mer än till exempel äpplen enligt en nyligen publicerad studie. En stor bov är tydligen skumgodis, som har en större miljöpåverkan än till exempel gelégodis.

Kött är den livsmedelsgrupp som normalt har störst klimatpåverkan. Därför är det anmärkningsvärt att en påse skumgodis har lika stor klimatpåverkan som en portion fläskkött – SvD

Mindre skumnallar nästan gång?

Godis headerJa detta kanske man får tänka på nästa gång man plockar plockgodispåsen full med skummiga rosa och vita svampar, eller underbara skumnallar, som man ju kan plocka jättemycket av för att de inte väger någonting, plus att de är väldigt goda att trycka i sig efter tacosen en fredagkväll framför TV4 och Gladiatorerna. Nej det är synd och skam men ska man vara miljömedveten gäller det att ändra en del kostvanor och våga prova leva utan saker, men även prioritera så att man ändå kan leva ett drägligt liv. Sedan kanske det inte gör något om man köper en och annan skumbanan när andan faller på, det är ju ändå otroligt gott.