Lev miljövänligare!

Många tror att det skulle vara både krångligt och svårt att sadla om till ett miljövänligt leverne, men det stämmer inte!

Om man vill leva ett miljövänligare liv finns det en hel del smarta knep man kan använda sig av i sitt vardagliga beteende. Till exempel kan man göra något så enkelt som att använda mindre tvättmedel och tvätta sina kläder på lägre värme för att spara in på vatten, likväl kan man byta ut många av sina kemikalier i hemmet till miljövänligare varianter eller så kan man helt enkelt vara noggrannare när man handlar mat och hålla sig till ekologiska varor och varor som är närodlade. Ja, vi kan alla dra vårt strå till stacken på ett eller annat sätt utan att det egentligen påverkar vår livskvalitet till det sämre, vi skapar snarare en bättre grund för våra barns framtid genom att leva miljövänligt.

ÅtervinningVad kan man mer göra för miljön?

Ett smart tips när man talar om miljövänligt leverne att vara noga när det kommer till sopor genom att exempelvis källsortera och kompostera samt panta sina flaskor istället för att slänga dem. Likväl bör man återvinna allt som återvinnas kan så att vi inte slösar på naturens tillgångar, genom att ha en pappersinsamling hemma till exempel så hjälper man till att minska skövlingen av träd som används vis papperstillverkning. Man ska även komma ihåg att det går att återvinna kläder, så innan du kastar dina plagg i soptunnan är ett tips att se efter var närmaste klädinsamling finns.

Miljövänlig i hemmet

Man spara energi genom att byta ut sina gamla glödlampor till LED-lampor eller till andra typer av lågenergilampor och sedan vara noga när det kommer till att släcka lamporna och inte låta dem vara igång i rum man inte befinner sig i. Ett annat smart sätt att spara energi på är genom att täta fönster och dörrar vilket gör att man snabbt även sänker sina värmekostnader. Vidare är det viktigt att stänga av alla sina apparater ordentligt istället för att låta dem stå i standby-läge och även dra ur mobilladdare som inte används så att det inte finns någon teknik i huset som drar el i onödan.