Miljö och hybridbilar

Det är väl erkänt att det här med bilar, fossila bränslen och utsläpp inte är det mest miljövänliga i vår vardag. Men det är också så att väldigt många personer inte skulle klara sig utan bilen som transportmedel, och den är på många sätt nödvändig för att vårt samhälle ska fungera på ett bra sätt. Men det finns en stor positiv sida, nämligen den delen av bilmarknaden som riktar in sig på att utveckla nya, miljövänliga bilar! Idag innehar märket Toyota världens mest sålda hybrid, och de stannar inte där utan fortsätter utveckla bilar som ska minska slitaget på miljön. I den här artikeln från Smålandsposten skriver man om när Toyota presenterade framtidens hybridbil, Toyota FCHV:

Toyota FCHV, som bilen heter, kan ta två personer och en last på 150 kg. Bränslecellen och elmotorn har en effekt på vardera 90 kW. Bilen har en topphastighet på 155 km/tim. siffror som i vart fall är realistiska och borgar för en utveckling där miljöbilarna kryper allt närmare dagens bilar när det gäller funktionalitet.

Det var nu några år sedan den här nyheten publicerades men det är inte mycket som har bytt kurs, biltrafiken är fortfarande en miljöbov och flera bilmärken, med Toyota i spetsen, har tagit sig an att se till att utveckla bilmarknaden så att den blir mer hållbar i sin utveckling. Och det är väl så man får hantera samhället och de delar man behöver, man får utveckla dem till någonting som funkar och inte skadar miljön!